Sensidose deltog i BIO-Europe® 2016 – den 22:a årliga internationella partnering konferensen

Sensidose har deltagit i BIO-Europe® 2016, den 22a årliga internationella partnering konferensen som hölls 7-9 NOVEMBER 2016 i Köln, Tyskland. På konferensen träffade Sensidose flera läkemedelsföretag för att diskutera M&A eller licensmöjligheter för Flexilev/Suades och MyFID för behandling av Parkinsons sjukdom, liksom användningen av MyFID för andra indikationer som kräver enindividualiserad och finjusterad dosering.

Flexilev / Zuades är godkänd i 14 europeiska länder genom förfarandet för ömsesidigt erkännande (MRP, Mutual recognition procedure) och är för närvarande subventionerat och markadsförs i Sverige.

Jack Spira, VD för Sensidose, säger:

”Vi träffade c:a 30 företag och hade många mycket givande möten om vår produkt Flexilev / Zuades och MyFID doseringsapparat med potentiella partners under dessa dagar. Vi tror att detta är ett bra tillfälle för att hitta köpare eller licenstagare med tanke på de godkännande vi har i Europa och starten av kommersialisering i Sverige. Vi noterade ett stort intresse för vårt företag och produkt av ett antal läkemedelsföretag och ser fram emot att utvärdera dessa möjligheter ytterligare, eftersom vi är övertygade om att vår innovativa behandlingssätt kan bidra till att förbättra patienternas välbefinnande.”